Malverzacije OIK i CIK na samom startu izborne kampanje

Malverzacije OIK i CIK na samom startu izborne kampanje

Poštovani,
Hrvatski pokret za Središnju Bosnu nažalost na ovakav način mora upoznati javnost o Vašoj direktnoj vezi i utjecaj na rezultate izbora po sustavu sve za HDZ BiH i SDA.
Upozoravali smo na ždrijebanju OIK Travnik na ove propuste, na što su rekli da ne razumiju o čemu se priča, Vas smo upozoravali usmenim putem pri registraciji Stranačkog subjekta i predaji lista na Vašu direktnu odgovornost i umiješanost u Izborni proces i podršku određenim strankama na što ste tražili da Vas o svemu obavijestimo pismenim putem pa to ovim putem sada i činimo.
Klasičan primjer Vaše direktne umiješanosti i pristranosti pojedinim političkim subjektima je odabir Biračkog odbora za Izbornu jedinicu Travnik -091- biračko mjesto broj: 091A036 lokacija: Pokrajčići gdje OIK Travnik od tri člana Biračkog odbora dva imenovana od strane HDZ BiH, i to predsjednika i člana biračkog odbora i sada je stanje takvo da imamo jednonacionalan odbor iako kao zamjenskog člana imamo bošnjačkog člana ali evo to je vjerojatno kako će te reći greška koja će se popraviti.
Radi se o biračkom mjestu na koje regularno jedva može izići trideset posto birača jer poznajemo svakog ko živi na tom prostoru ali eto zahvaljujući Vašem direktnom angažmanu, radu i imenovanju Biračkih odbora na tom mjestu izlazi u 82,19 %.Tako da ćemo poslije izbora tražiti utvrđivanje i autentičnost svakog potpisa u biračkom spisku pa Vas molimo da nam barem to omogućite kako pravdu ne bismo trebali tražiti sudskim putem.
Ovakvih primjera imamo još i u narednom periodu ćemo Vas izvještavati o svakom ovakvom ili sličnom primjeru Vaše umiješanosti i odgovornosti.
Unaprijed upozoravamo na propuste i svojim promatračima ćemo naložiti maksimalan angažman kada su u pitanju ovakvi Vaši „namjerni“ propusti a poslije izbora ćemo, nažalost, pravdu tražiti sudskim procesima protiv Vas i OIK na županiji Središnja Bosna.

Molimo Vas da se očitujete pismenim putem o ovom prigovoru i omogućite poštene i pravedne izbore za šta ste Vi direktno odgovorni.
U prilogu šaljemo rješenje o imenovanju Biračkog odbora na navedenom mjestu.
S poštovanjem !

Dostavljeno:
-a/a
-CIK BiH
-OIK Travnik

Predsjednik koalicijskog vijeća
Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu
HDZ 1990 – HSP BiH – HS BiH
Anto Bilić