U Vitezu predstavljeni kandidati Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu i Hrvatskog zajedništva

U Vitezu predstavljeni kandidati Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu i Hrvatskog zajedništva

Večeras su u Vitezu predstavljeni kandidati Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu i Hrvatskog zajedništva, koaliciji stranaka sa hrvatskim predznakom HDZ 1990, HS, HSP i HNL koje ujedinjene izlaze na predstojeće izbore kao rješenje i odgovor dosadašnjoj pogubnoj politici hrvatskog “plemstva” sramno obogaćenog posljednjih dvadeset godina.
Hrvatski pokret za Središnju Bosnu – Hrvatsko zajedništvo (HDZ 1990 , Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine – HS BIH, HSP BiH Središnja Bosna, Hrvatska neovisna lista) je nova politička snaga ujedinjena na prostoru Središnje Bosne, koja je jedina spremna i ima kapacitet odgovoriti bloku kojeg predvodi HDZ BiH.
Pored obraćanja gostiju, nazočnim simpatizerima obratili su se nositelj list za Sabor Županije Središnja Bosna – Anto Bilić, nositelj liste za Parlament Federacije – Draženko Petrović, nositelj liste za Parlament BiH – Zoran Marić te kandidat za hrvatskog člana predsjedništva gđa. Diana Zelenika.
Posebno emotivan govor imao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990, stranke koja predvodi koaliciju Hrvatsko zajedništvo gdje je istakao problem i sve veće prodaje imovine Hrvata na ovim područjima za što smatra direktno odgovornim hrvatske predstavnike, koji su 20. godišnjom lošom politikom kreirali uvjete nemogućim za opstanak i ostanak.