Iz Fojnice podrška Hrvatskom pokretu za Središnju Bosnu i Hrvatskom zajedništvu

Iz Fojnice podrška Hrvatskom pokretu za Središnju Bosnu i Hrvatskom zajedništvu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje Fojnice i u znak sjećanja na njihovu žrtvu, te posjetom Franjevačkom samostanu „Duha svetoga“, započeo je posjet izaslanstva Koalicije Hrvatsko zajedništvo Fojnici.

U prepunoj dvorani Aquareumala na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Fojnici nazočne su pozdravili: u ime domaćina Zdenko Miličević, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a 1990, Anto Bilić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a 1990 Središnja Bosna i nositelj županijske liste na predstojećim listopadskim izborima, Draženko Petrović, nositelj federalne liste, Zoran Marić, nositelj liste Hrvatskoga pokreta i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za Središnju Bosnu i Zeničko-dobojsku županiju za Parlament BiH i Bogomir Barbić – kandidat HSP-a na Federalnoj listi Hrvatskoga pokreta za Središnju Bosnu i Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

„Pozdravljam vas s mjesta gdje Hrvati žive stoljećima i gdje su nekada bili većina. Tijekom povijesti ste odolijevali raznim osvajačima, raseljavani, protjerivani, ali na ognjištu vatra nije ugasla, ostajete i opstajete u Fojnici i primjer ste borbe za opstanak“ – počeo je svoj pozdravni govor na završnom skupu u Fojnici Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH za Hercegovačko-neretvansku i Zapadno-hercegovačku županiju i dodao:
„Jamčim vam s ovoga mjesta da kada uđemo u vlast učinit ćemo sve da budete svoji na svome, da se više nikada ne bojite za svoju egzistenciju, da na svojim ognjištima možete hraniti i odgajati svoju djecu. Učinit ćemo od ove naše zemlje –zemlju u koju će se narod vraćati, a ne odlaziti iz nje. Povest ćemo vas na put ka NATO integracijama i Europskoj uniji, pobrinut ćemo se za branitelje, majke, djecu.Trebamo vaše povjerenje, a za uzvrat učinit ćemo sve da to povjerenje i opravdamo“ – zaključio je Cvitanović.