U svrhu kampanje, ni crkva nije sveta. HDZ BiH lagao za potporu franjevaca!!!

U svrhu kampanje, ni crkva nije sveta. HDZ BiH lagao za potporu franjevaca!!!

Zaista je gnjusno i politički u najmanju ruku nekorektno koristiti Crkvu u svoje predizborne svrhe. I to od strane onih koji uvijek zaposjedaju prve crkvene klupe i još pri tome lažu o eventualnoj potpori časnih franjevaca.

U tekstu ispod donosimo vam tekst četvorice gvardijana Bosne Srebrene koji se ograđuju o laži HDZ BiH.

Demanti četvorice gvardijana Bosne Srebrene

Mi dolje potpisani gvardijani franjevačkih samostana i članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene ograđujemo se od priopćenja objavljenoga na službenim internetskim stranicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 2. listopada 2018. godine, a koji su prenijeli i neki drugi printani i elektronski mediji. Priopćenje su potkrijepili i našim fotografijama iz kojih bi se trebalo iščitati kako, u ime svih franjevaca, dajemo podršku programu HDZ-a BiH.
U čitavom tekstu, opremljenom s nekoliko naših fotografija snimljenih na različitim lokacijama, posebno je problematična u potpunosti izmišljena izjava koja glasi: „Mi franjevci kroz stoljeća na ovim prostorima dijelimo dobro i loše sa svojim narodom. To zajedništvo koje mi svakodnevno živimo i vjeru u bolju budućnost danas prepoznajemo u programu HDZ-a i svih stranki okupljenih u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora, na čelu s dr. Draganom Čovićem.“

Nijedan od dolje potpisanih gvardijana nije, niti je mogao, u ime franjevaca naše Provincije davati svoju javnu potporu bilo kojoj stranci ili kandidatu na izborima, bez prethodne suglasnosti Uprave Provincije Bosne Srebrene.
Franjevci, kao i svi drugi građani ove zemlje, imaju potpuno pravo na svoje osobne privatne političke preferencije i prijateljske veze s raznim osobama koje obnašaju društveno-političke funkcije u našoj državi bez obzira na njihova politička i druga uvjerenja. Službene pak stavove bosanskih franjevaca o raznim pitanjima u našoj državi može izricati jedino Uprava Bosne Srebrene. Ova navodna javna „potpora gvardijana i braće franjevaca HDZ-u i Dragana Čoviću“ koja se pojavila u medijima, ogledan je primjerak fake newsa i mi se od nje u potpunosti ograđujemo. Ujedno pozivamo političare iz svih stranaka da nas ne uvlače u svoje manipulacije i stranačka prepucavanja.

Mir i dobro!

Fra Andrija Jozić
Fra Darko Drljo
Fra Mario Divković
Fra Mario Jurić