Komšić ne pljuje po Hrvatima pro bono, već to radi za plaću!

Komšić ne pljuje po Hrvatima pro bono, već to radi za plaću!

I nakon što se u BiH političke tenzije i donekle smire, hrvatski član Predsjedništva BiH ili kako se voli nazivati član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, gosp. Komšić, takvo stanje ne dozvoljava dugo. Posljednji incident sa Čedomirom Jovanovićem ne može se nikako drukčije protumačiti nego pokušaj kreiranja konflikta sa Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Politički debilizam koji trenutno provodi u smislu da su svi stanovnici BiH izvan Sarajeva jedna priprosta marva bez trunke znanja i pameti koje će on naučiti pameti pokazivanjem vještačkih napuhanih političkih „mišića“ u skladu sa svojom nikad prežaljenom ideologijom iz ´93, kulminiralo je izborom Čedomira Jovanovića za savjetnika u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva. Ove političke akrobacije nisu ništa drugo do još jedan pokušaj obezvređivanja institucije hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a time konstitutivnost Hrvatskog naroda u državi i zajednici tri naroda.

Njegova izjava da je savjetnika odabrao u cilju unapređenja odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije nije ništa drugo do još jedna politička laž, jer trenutno u odnosima između Bosne i Hercegovine niti se šta pita Željka Komišića, niti Čedomira Jovanovića.

Političko „silovanje“ institucija najviše se može vidjeti na primjeru:
U Uredu bošnjačkog člana Predsjedništva svi su zaposleni Bošnjaci;
U Uredu srpskog člana Predsjedništva svi su zaposleni Srbi;
U Uredu hrvatskog člana Predsjedništva zaposleni Bošnjaci i Srbi;

Čemu se zapravo ima nadati hrvatski narod, da će se o njihovim interesima bolje brinuti drugi nego oni sami?!

Politike gosp. Komšića „moj obračun s njima“ ne možemo drukčije protumačiti doli nastavka njegova osobnog obračuna sa Hrvatima kao konstitutivnog naroda još od ´93 godine kao i kontinuiranog dodvoravanja tzv. „probosanskoj politici“ građanskog koncepta. Jer ruku na srce to mu dodvoravanje na kraju krajeva osigurava i plaću.
Obzirom da od institucija Bosne i Hercegovine radi karikaturu i time direktno pomaže svim zlonamjernim, kako ih on voli nazvati fašističkim snagama u Bosni i Hercegovini u njihovim namjerama destabilizacije ove države i njenog ekonomskog rasta, želimo poručiti da je Bosne i Hercegovine bilo i biti će, i prije i nakon Željka Komšića i njegovih privremenih političkih avantura, samo se nadamo da će biti pravična i na dobrobit svih njenih naroda i građana koji će je osjećati kao svoju, a ne kao Komšićevu državu.

Jedino što možemo reći: čestitamo, uspjeli ste! S Vama Bosna i Hercegovina još više liči na karikaturu.

Radi ovih ali već poznatih razloga dekonstituiranja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini od strane Željka Komšića i njegovih političkih sljedbenika, ŽO HDZ 1990 ŽSB će pokrenuti inicijativu da na narednoj sjednici Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog Sabora politička stranka DF ne dobije suglasnost članica HNS-a za sudjelovanjem u državnoj i federalnoj vlasti.
Smatramo da je ovo upravo test ozbiljnosti rada Hrvatskog narodnog sabora BiH radi kojega je i osnovan!

Ustrajno do promjene Izborenog zakona!
ŽO HDZ 1990 ŽSB