HDZ 1990 ŽSB: Predlažemo žurnu obustavu svih istraga protiv bošnjačkih političara

HDZ 1990 ŽSB: Predlažemo žurnu obustavu svih istraga protiv bošnjačkih političara

Vezano za inicijative predstavnika brojnih bošnjačkih organizacija, stranaka i institucija u kojemu teško osuđuju privođenje premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića kao jednog od osumnjičenih u aferi „Respiratori“ kao čin ataka Tužiteljstva BiH na sve Bošnjake od kojih neki kao Koordinacija boračkih organizacija Armije BiH idu do te mjere da će „kao dokazane patriote, braniti sve generale, komandante i sve pripadnike od pokušaja bespotrebnog i bezrazložnog javnog sramoćenja, među kojim je Fadil Novalić“ a kao argument u njegovu nevinost ističu da je ratni vojni invalid (valjda je  pripadnost toj udruzi dovoljno da se ne odgovara ni zašto).

Iz tih razloga (koji su dovoljni sami po sebi) Županijski odbor HDZ 1990 ŽSB predlaže svim nivoima tužiteljstava i sudova u BiH da „u cilju zaštite vitalnog nacionalnog interesa svih Bošnjaka” i sprječavanja “državnog udara“ obustavi sve trenutne istražne radnje protiv bilo kojeg pripadnika bošnjačke nacionalnosti posebno „bošnjačkih prvaka“ koji obnašaju neku od odgovornih funkcija jer očito da politički pripadnici tog naroda nisu i ne mogu biti odgovorni ni za kakve nezakonite radnje i da su „dokazane patriote“. Ostali dio bošnjačkog naroda radnici, poslodavci, nezaposleni i dr. mogu se i dalje procesuirati sukladno zakonima koji važe na teritoriji BiH jer se nisu dokazali kao patriote.

Isto tako, predlažemo da se i u budućnosti ne pokreću nikakve istražne radnje protiv predstavnika  i članova bošnjačkih političkih stranaka i organizacija, posebno pripadnika Armije BiH jer su oni PATRIOTE, (Koordinacija boračkih organizacija Armije BiH) što bi trebao biti dovoljan argument i o tome se ne treba i ne smije raspravljati.

Za svaku sumnju u korupciju i eventualno pokretanje krivičnih postupaka protiv bilo kojeg predstavnika bošnjačke nacionalnosti koji obnaša neku od odgovornih funkcija od lokalne do državne vlasti, ubuduće da se tužiteljstvo svih nivoa prvo konsultira sa gosp. Šefikom Džaferovićem, JER ON ZNA tko je u kriminalnim aktivnostima, a tko nije, tj. da se  gosp. Džaferoviću ubuduće vjeruje na riječ. Isto tako, dovoljno je da on bude uvjeren u nešto i da se na osnovu njegovog „ličnog“ uvjerenja ponašaju sve pravosudne institucije posebno tužitelji.

Molimo vas da naše prijedloge uzmete u razmatranje, obzirom da se radi o patriotima koji ne mogu pogriješiti jer će istražnim radnjama protiv „političkih“ Bošnjaka  doći do ogromnih posljedica  ne samo u F BiH nego i BiH  kao i početkom 90 ih (Željko Komšić).

 Predlažemo da u smislu “mirna Bosna” sve buduće istražne radnje usmjerite na Hrvate, Srbe  i ostale jer su sigurno nešto pogriješili i “vjerojatno” ne vole Bosnu, što bi trebalo biti dovoljno za pokretanje nekih istraga.

Tekst je satiričnog sadržaja te se nadamo da ga pojedini predstavnici političkih stranaka neće ozbiljno shvatiti.

ŽO HDZ 1990 ŽSB