HDZ 1990 Travnik: bezuvjetna podrška medicinskom i nemedicinskom osoblju Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj

HDZ 1990 Travnik: bezuvjetna podrška medicinskom i nemedicinskom osoblju Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj

Iako su približavaju lokalni izbori i svakoj političkoj stranci je važan svaki glas, ne možemo, a da ne reagiramo kao politički subjekt na pokušaj diskreditiranja Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ i njenog osoblja kroz komentare pojedinaca na pojedinim internet portalima. Možda je to lakši put, ali nije pravedan!

Neugodno smo iznenađeni određenim brojem negativnih komentara na lokalnim portalima vezano za epidemiološku situaciju koja je trenutno zadesila Hrvatsku bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj kao i veliki broj osoblja zaposlenog u toj ustanovi. 

Bez obzira na sve poduzete mjere zaštite koje su provedene kao i brojna upozorenja koja su gotovo svakodnevno pristizala iz ove ustanove kako se radi o iznimno teškoj epidemiološkoj situaciji, veliki broj medicinskog osoblja nažalost zaražen je virusom COVID-19.  Da, veliki broj uposlenih u ovoj ustanovi zaražen je COVID-19 virusom, ali dok je obavljao svoju dužnost spašavajući i naše i vaše živote.

U javnosti je veoma malo poznato sa koliko odricanja svakodnevno živi jedan medicinski radnik. Za njih ne vrijede pravila kao za sve nas.  Svakodnevni „obični“ život za njih već je odavno postao luskuz i nešto nedostižno. Kontrole i odricanja kako bi se sačuvali od zaraze i za vrijeme obavljanja svog odgovornog posla ali i za vrijeme njihova slobodnog vremena  za njih su svakodnevnica. U razgovorima sa tim ljudima poznato nam je koliko priprema i odricanja je potrebno da se liječe zaraženi COVID 19 virusom. Koliko je tu noćnih smjena, neprospavanih noći, brige i truda uloženo. I koliko je opasnosti u obavljanju tog posla.

A oni se uopće ne žale, samo rade svoj posao!!!

Zato, kada sljedeći put budete negdje na: zabavi, na svadbi ili na kavi, ili kada planinarite, vozite bicikl, gledate tv u udobnosti vašeg doma, sjetite se da netko i tada radi i da je spreman da vam pomogne, bez obzira tko i što ste.

Podsjećanja radi, Hrvatska bolnica Dr. fra Mato Nikolić utemeljena je kao ratna bolnica u najtežim ratnim vremenima i teško da će se ikada  u svojoj povijesti naći u težoj i bezizlaznoj situaciji. Ono što je tada uradilo medicinsko osoblje te bolnice za žitelje Lašvanske doline  po mnogima je ravno čudu, te i dan danas brojni stručnjaci medicinske struke ne mogu dokučiti kako su to uspjeli. Veliki broj, tih slobodno ih možemo nazvati heroja, i dan danas radi i djeluje u Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić i najmanje što smo mogli učiniti jest dati njima i njihovim kolegama podršku u cilju što uspješnijeg prevladavanja ove iznimno teške situacije.  

Stoga ovom prigodom želimo, kao politički subjekt ali kao i žitelji Lašvanske doline, dati bezuvjetnu podršku medicinskom i nemedicinkom osoblju Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i istači da smo ponosni da na ovim prostorima radi i djeluje ovako visokokvalitetna ustanova sa kvalificiranim i stručnim kadrom.

Apeliramo na sve građane da budu odgovorni u ovim izazovnim vremenima i da svi zajedno poštujemo donesene mjere i preporuke nadležnih ustanova.

Čuvajući i poštujući sebe, čuvamo i poštujemo i sve druge.

HDZ 1990 TRAVNIK