„Većina“ građana općine Travnik je za POVEĆANJE PAUŠALA!!!

„Većina“ građana općine Travnik je za POVEĆANJE PAUŠALA!!!

Da pojednostavimo smisao demokracije.

Demokracija je oblik vlasti u kojoj sve odluke donose građani kroz IZBORE. Znači, svaki čovjek ima pravo odlučivati.

Pojednostavljeno, kako se SVI punoljetni građani općine Travnik ne bi se okupljali i raspravljali o svakom važnom ili „nevažnom“ pitanju, radi jednostavnosti i praktičnosti oni biraju predstavnike koji štite i zastupaju njihove interese (npr. ekonomske, političke, vjerske, ekološke…), prava i sl. Tako se stvaraju interesne grupe koje predstavljaju pojedinci.

Građani općine Travnik na proteklim izborima izabrali su predstavnike koji će zastupati njihove interese i prava. Obzirom da je VEĆINA građana općine Travnik izabrala općinske vijećnike koji su glasali ZA POVEĆANJE PAUŠALA, sukladno tome VEĆINA GRAĐANA je podržala i povećanje paušala općinskim vijećnicima.

Tom logikom, manji broj građana općine Travnik NIJE ZA POVEĆANJE PAUŠALA što je iskazao izborom onih vijećnika koji su bili PROTIV. Broj takvih predstavnika naroda je manji.

Ostali – „većina“?
Na vama je da posljedice vaših odluka „trpite“ naredne četiri godine. Samo je problem da posljedice vaših odluka moramo trpjeti i mi „manjina“ .

HDZ 1990 općine Travnik u Općinskom vijeću Općine Travnik predstavlja dva općinska vijećnika (vijećnice) koje je podržalo ukupno 1059 birača i oni, baš svaki birač može biti ponosan na svoj izbor i reći da je bio PROTIV POVEĆANJA PAUŠALA. Ne zato što to nije moguće uraditi, već zato što to u današnje vrijeme nije NORMALNO.  

Naši su glasači bili PROTIV POVEĆANJA i u skladu sa njihovim interesima tako smo i glasovali!

HDZ 1990 TRAVNIK