Anto Bilić

Županijska organizacija

Predsjednik ŽO HDZ 1990 ŽSB
Magistar ekonomije, Intendant Hrvatskog kazališta Travnik.
Rođen: 10. kolovoza 1972. godine u Travniku, Bosna i Hercegovina

Pošaljite email: hdz1990travnik@gmail.com
Telefon: +387 30 503 019

Anto Bilić obavlja dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ 1990 ŽSB i zamjenika predsjednika HDZ 1990. Dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik HVO Brigada Travnička. Od prvih dana priključio se postrojbama Hrvatskog vijeća obrane na prostorima Središnje Bosne i sudionik vojno redarstvene akcije OLUJA.

Nakon ratnih dešavanja utemeljuje Hrvatsko kazalište Travnik u Novoj Biloj i usporedo od 1999. godine gradi zgradu Hrvatskog kazališta Travnik u Jankovićima. Projekt izgradnje zgrade dovršava 2001. godine koje je od tada i sjedište jednog od dva kazališta u Bosni i Hercegovini sa hrvatskim predznakom – Hrvatskog kazališta Travnik. Danas obavlja dužnost zastupnika u Saboru Središnja Bosna i Intendanta Hrvatskog kazališta Travnik.

 

“Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kako i do sada.”

“Najstrašnie su vam reči, da ćete mene “slediti”. Toga ne bude. Ako trebate gončina, tražite si ga drugde. Ja niti koga vodim, niti gonim. To je glavna nesreća Hervatah, da se derže ljudih, a ne načelah, a ne programa.“

“Nama Europa ne može i neće pomoći, a mi to od nje i ne tražimo i ne trebamo, jer teško je čovjeku koji iz tuđe torbe kruha čeka.”

Stjepan Radić